Officiellt: Gianluigi Buffon skriver på för Paris Saint-Germain

Officiellt: Gianluigi Buffon skriver på för Paris Saint-Germain

PSG värvar Buffon

Efter en längre tids spekulationer står det klart att Gianluigi Buffon skriver på för PSG. Detta efter efter att ha spenderat 17 säsonger i Juventus i den italienska högstaligan.

I maj månad bekräftade Gianluigi Buffon att han lämnar Juventus. Det var många rykten som florerade runt och det pratades om allt från Boca Juniors till Kina men det var även tal om en flytt till Paris Saint-Germain. Under fredagskvällen blev det hela officiellt och italienaren har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare en säsong. Tidigare pratades det om att den franska huvudstadsklubben ville presentera sitt senaste nyförvärv under måndagen men istället blev det alltså redan nu.

40-åringen säger till klubbens hemsida att han är väldigt glad över att ha skrivit på för PSG.

– Det är en underbar känsla jag känner just nu. Det är första gången i min karriär som jag lämnar mitt land och endast ett projekt som detta skulle få mig att ta ett sådant beslut. Jag vill tacka alla i klubben samt presidenten för förtroende. Jag har följ klubben under de senaste åren och jag vet vilka drömmar PSG och fansen har i sina hjärtan. Jag kommer spela med all min energi, erfarenhet och vilja för att hjälpa klubben vinna fler titlar i framtiden. Tillsammans med mina lagkamrater och supportrar kommer vi att uppleva fantastiska känslor på Parc des Princes och på alla andra arenor då vi kommer att presentera Paris. Paris är en otrolig stad som förtjänar att ha en klubb i den absoluta toppen av den europeiska fotbollen.

Totalt har det blivit 1 051 matcher och 23 titlar för Buffon innan flytten till Ligue 1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply