Officiellt: Villa värvar mittfältare – släpper rutinerad målvakt

Idrissa Gueye plockas in och Shay Given lämnar Aston Villa

Aston Villa bekräftade värvningen av Lilles innermittfältare Idrissa Gueye under fredagen. Samtidigt släppte man nyheten att den rutinerade målvakten Shay Given har gjort sitt i klubben.

De senaste säsongerna har Idrissa Gueye slagit in sig i Lille ordentligt och dominerat deras mittfält från match till match. Han var en viktig del i nedmonteringen och satsningen på de egna produkterna i Lille efter deras supergeneration med Eden Hazard och Gervinho, även Yohan Cabaye var med där.

Med över 130 matcher i Ligue 1 för Lille och 18 landskamper för Senegal har Gueye tippats ta nästa steg i sin karriär. Det steget heter Aston Villa. Klubben bekräftade att man har gjort klart med 25-åringen på ett fyraårskontrakt.

– Han har varit en av de bästa unga mittfältarna i Frankrike i ett par säsonger nu. Många klubbar ville ha honom, säger Villas tränare Tim Sherwood till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Jag tror att vi har värvat en spelare som är hungrig på framgång och är på väg in i sin karriärs bästa år. Han passar perfekt in i Premier League.

Släpper Shay Given till konkurrent

Samtidigt bekräftar Villa att man släpper den rutinerade målvakten Shay Given till Stoke. Övergången kostar inte Stoke någonting utan den sker efter en ömsesidig uppsägning mellan Given och Villa.

Kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna vilket innebär att Given kan stå i Premier League för Stoke vid 41 års ålder.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply