Uppgifter: Schweinsteiger klar för den engelska storklubben

Manchester United värvar Schweinsteiger enligt tysk media

Redan för ett par veckor sedan avslöjades det att Manchester United var intresserade av Bastian Schweinsteiger. Nu uppger tyska Bild, som har oerhört bra insyn i Bayern München, att den tyske ikonen är klar för spel i Premier League nästa säsong.

Bastian Schweinsteiger har spelat i Bayern München ända sedan 1998 då han anslöt till klubbens fina ungdomsakademi. Under 2002 flyttades den hårt jobbande mittfältaren upp i A-laget och har sedan dess vuxit ut till en ovärderlig pjäs på Bayerns centala mittfält. 30-åringen har även varit given i det tyska landslaget som varit som en maskin de senaste åren och som vann VM 2014 i Brasilien.

Schweinsteigers kontrakt med Bayern löper ut i juni 2016 och enligt Bild har publikfavoriten tackat nej till att förlänga med klubben, vilket öppnar upp för en försäljning redan i sommar. Den tyska tidningen rapporterar nu att ”Schweini” har gjort klart med en ny klubbadress.

Skriver på för tre år

Bild uppgav sent under fredagskvällen att Bastian Schweinsteiger är klar för spel i Manchester United. Enligt den ansedda tidningen har den tyske landslagsspelaren skrivit på ett treårs-kontrakt med United och kostar cirka 15 miljoner pund, motsvarande 188 miljoner kronor, att köpa loss från de tyska ligamästarna.

United vill ge Schweinsteiger en rejäl löneökning som kommer att ligga på omkring 140.000 pund i veckan.

Louis van Gaal hade Schweinsteiger under sin tid som tränare i Bayern München mellan åren 2009-2011 och det utvecklades en stark relation mellan dem. Den sistnämnde anser nu att det är rätt tid att flytta och kommer nu, enligt Bild, att återförenas med sin förre manager.

Spelat 536 matcher i Bayern

Schweinsteiger har spelat makalösa 536 matcher i Bayern sedan 2002 och har flera tyska ligatitlar i bagaget och utöver det har han spelat magiska 111 landskamper för Tyskland.

Sedan tidigare har Manchester United gjort klart med Memphis Depay och klubben sägs bara vara detaljer ifrån att signera Matteo Darmian från Torino. Även Sergio Ramos och Morgan Schneiderlin finns på klubbens radar.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply