Spanien kan uteslutas ur EM

En skandal kan göra att Spanien portas från EM

I juni drar sommarens EM-slutspel igång i Frankrike och Spanien är en av turneringens absolut största favoriter. Men på grund av en pengaskandal kan landet komma att uteslutas ur EM och alla internationella tävlingar.

Den spanska fotbollen är i ständig rörelse och det händer mycket runt om den. Katalonien kämpar för fullt för sin självständighet, match har ställts in på grund av terrorhot, man letar efter en ny förbundskapten men man har ändå en hel del magnifika fotbollsresor att erbjuda som vi har tagit fram här.

Nu har det kommit fram en ny, chockerande nyhet som berör hela Spanien som land. Den nuvarande presidenten över fotbollsförbundet, Angel Maria Villar, ska vara under utredning på grund av att han ska ha gett klubbarna Teneriffa och Recreativo Huelva otillåta pengar för att klara sina ekonomiska problem.

Kan slängas ut ur alla internationella tävlingar

Enligt El Pais har FIFA börjat utreda Angel Maria Villar och det spanska fotbollsförbundet. FIFA:s stadgar säger att ett förbund inte får låna ut pengar till fotbollsklubbar och om man gör det riskerar man att uteslutas ur FIFA:s tävlingar.
– Hotet från Fifa kan stänga av Spanien från EM och de spanska ligaklubbarna från internationella tävlingar. Det är en av de mest kritiska stunder som Villar haft under sina 28 år inom förbundet”, skriver El Pais.

Ska upp i domstol inom kort

Angel María Villar, som även har uppdrag inom Fifa, ska upp i domstol för den misstänkta skandalen och anklagas för otillåten administration, förskingring och gynnande av tredjepartsklubb.

Redan 2008 var Villar inblandad i ett liknande fall och Spanien hotade med att dra sig ur EM, men den gången löste sig situationen efter ett möte med Sepp Blatter, menar AS.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply