bet365

Bekräftar: Messi spelar inte OS

Lionel Messi kommer inte spela OS i sommar

I sommar väntar OS i Brasilien och där kommer vi bland annat se lag som Argentina, Brasilien, Tyskland, Danmark och Sverige. I det argentinska laget kommer vi inte få se världens bästa spelare, Lionel Messi, i bekräftar förbundskaptenen.

Sommarens fester avlöser varandra numer. 2013 var det Confederations Cup, 2014 var det VM, 2015 vann Sverige U21 EM och 2016 väntar både EM och OS. Det är en sanslös fotbollssommar som väntar och alla fotbollsälskare kommer säkerligen ta ledigt både en och två extra dagar för att inte missa spektaklet i Frankrike och Brasilien.

Frågan är då vilka storspelare som vi kommer få se i OS. Varje land får ha tre spelare som är över 23 år gamla, och resten måste vara födda 1993 eller senare. I Sverige undrar vi alla om vi kommer få se Zlatan Ibrahimovic, i Portugal undrar man om Cristiano Ronaldo kommer medverka och i Argentina undras det om Lionel Messi kommer spela. Nu har argentinarna fått svar.

”Mycket krävande säsong”

Argentinas förbundskapten Gerardo Martino bekräftar att Leo Messi inte kommer medverka i sommarens OS. Anledningen är Argentinas väldigt hektiska spelschema, utöver Barcelonas redan intensiva säsong. Argentina har nämligen hela fyra kvalmatcher att beta av efter OS, fyra kvalmatcher som måste spelas under tidiga hösten.

– Lionel Messi kommer inte till OS på grund av att landslaget har många tävlingar i år och att det är en mycket krävande säsong, säger Gerardo Martino.

MESSI VS RONALDO – VEM ÄR BÄST?

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply