Tränaren bekräftar – Anders Svensson mot spel i division 6

bet365

Division 6 ser ut att bli Anders Svenssons nästa nivå

Säsongen 2015 var Anders Svenssons sista år som fotbollsspelare på elitnivå. Det ser dock inte ut som han kommer lägga ned fotbollen helt utan istället menar Öjersjös tränare att Anders Svensson är överens med klubben om att spela där 2016.

Anders Svensson har haft en fantastisk karriär på många sätt. Två SM-guld, två Svenska Cup-guld, fem framgångsrika år med Southampton i Premier League och grymma 148 landskamper för Sverige. 39-åringen lade dock ned karriären inför 2016 och därmed tog en makalös svensk fotbollsspelare slut, i alla fall på elitnivå.

Karriären kan dock leva vidare. Enligt GT kommer Anders Svensson spela fotboll i division 6-laget Öjersjö nästa säsong. Deras tränare Jimmy Jonsson menar att klubben är muntligt överens med Svensson om ett samarbete året 2016.
– Jag träffade Anders, som tränar ett av ungdomslagen i föreningen – och då frågade han om han var välkommen att köra med oss. Jag trodde han skojade, men sedan snackade vi igen en vecka senare och då blev det bara mer och mer seriöst.

Satsar uppåt i seriesystemet

Öjersjö kom fyra i division 6 förra säsongen, men man siktar mot division 4 inom tre år. Det målet skulle Svensson onekligen hjälpa till att bidra till.
– Som jag förstår det vill han mest hålla igång. Det viktiga är att det funkar för Anders, men självklart ser jag honom gärna på planen. Det vore dessutom en bra marknadsföring för klubben, säger Jonsson.

Anders Svensson var faktiskt nära FC Barcelona en gång i tiden vilket du kan läsa om här.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply