bet365

Efter terroristhotet – Spaniens match ställs in

Begärs flyga hem så fort som möjligt

Idag var det tänkt att Spanien skulle spela borta mot Belgien i en träningslandskamp. Men matchen ställs nu in.

De tragiska terroristattackerna i Paris får fortsatta konsekvenser för fotbollen. Play off-spelet ser förvisso inte ut att påverkas men flera träningsmatcher har ställts in, nu även i Europa.

Fotbollsförbundet ställer in

De regerande Europamästarna Spanien skulle imorgon kväll spela borta mot Belgien i den belgiska huvudstaden Bryssel. Men efter Paris-attackerna har belgisk polis gripit flera personer som är kopplade till dåden. Det, i samband med flera hot som riktats mot arenan, gör att det belgiska fotbollsförbundet nu anser det vara säkrast att ställa in matchen.

– På grund av säkerhetsskäl har vi i det belgiska fotbollsförbundet tagit beslutet att ställa in matchen, skriver förbundet på sin hemsida. Även det spanska fotbollsförbundet bekräftar att matchen kommer bli inställd.

Ombeds flyga hem

Det spanska fotbollslandslaget har nu fått rekommendationen att flyga hem till Madrid så fort som möjligt på grund av hotbilden som riktas mot så väl spelare, ledare, fans och arenan.

Sveriges match mot Danmark kommer dock inte bli inställd, men det danska fotbollsförbundet har gått ut med att säkerhetspådraget kommer höjas rejält. De uppger att det dock inte finns något specifikt hot riktat mot play off-matchen. Även matchen mellan Slovenien och Ukraina kommer gå av stapeln som planerat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply