Antonio Conte: ”Allt beror på resultaten”

Tror på italienska framgångar i EM

Antonio Contes Italien vann kvalgruppen, mot bland annat Norge, och är klara för EM i sommar. Men hans framtid är inte garanterat säker, enligt honom själv.

Det blev ingen enkel resa. Norge ledde länge den sista kvalmatchen på Stadio Olimpico i Rom, men tillslut lyckades Italien rida ur stormen och vinna med 2-1 vilket innebar att de även vann gruppen. Norge fick play off-spela och blev då utslagna mot Ungern.

Resultaten avgör

För Italiens del blir det som sagt EM-spel i Frankrike i sommar, något som förbundskaptenen nu planerar för fullt för. Men även om det blev ett avancemang till turneringen, samt att spelarna är nöjda med honom, så menar Conte att det inte finns någon garanti för att han är kvar efter EM-slutspelet.

– Allt beror ju på resultat. Om vi inte lyckas prestera i sommar kommer ju min position garanterat att diskuteras, säger den förre Juventus-tränaren och fortsätter.

– Jag trivs dock bra med mitt jobb och jag hoppas att de har en långsiktig plan för mig vid rodret.

Tror på framgångar

I det senaste Europa-mästerskapet i Polen och Ukraina stod italienarna för stora framgångar. Laget nådde en finalplats efter att imponerande besegrat Tyskland i semifinalen och England i kvartsfinalen.

Om Conte själv får hoppas tror han på framgångar i sommarens turnering.

– Vi har ett starkt lag. Kanske inte lika stjärnspäckat som förr, men däremot med en bra lagmoral och en stark tro på vad vi gör, säger Conte till Football-Italia.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply