bet365

Presidenten vill se hårdare tag mot rasism

bet365

När den afrikanska fotbollsfederationen (CAF) samlades i Kairo var givetvis presidenten för FIFA, Sepp Blatter, på plats för att kampanja inför valet av ny president i maj. Blatters agenda för att få Afrika på sin sida var tydlig – hårdare tag mot rasismen.

Sepp Blatter talade inför den afrikanska fotbollskonfederationen i Kairo där han adresserade den senaste tidens ökning bland rasistiska tillmälen under fotbollsmatcher runt om i världen.

Under sitt tal på kongressen menade Blatter bland annat att de måste ske en förändring i hur man väljer att bestraffa klubbarna i fråga vars supportrar uttrycker rasism under matcherna.

– Vi måste straffa, inte bara genom böter och stängda arenor. Vi måste använda oss av reglerna som ger oss rätt att suspendera lag, ta deras poäng, till och med relegera lag om rasismen fortgår på våra arenor, sa Sepp Blatter inför den afrikanska fotbollsfederationen som samlats i Kairo enligt Skysports.

Sepp Blatters utspel kan tyckas komma väldigt lägligt när han nu söker stöd för att kunna kandidera för ytterligare en period som president för FIFA i maj.

Sepp Blatters stöd för Afrika tycks vara besvarad, åtminstone om man ska tro CAF-presidenten Issa Hayatou som under kongressen vädjade till sina 54 medlemsländer att ge Blatter deras stöd.

– Blatter har varit en trogen partner och vi i Afrika ger våra vänner vårt erkännande, de får vad dem förtjänar, menade Haytou.

Sepp Blatters utspel välkomnandes med öppna armar i Kairo, annat var det när han stod inför Uefas kongress där han fick utstå massiv kritik för drygt en månad sedan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply