bet365

Uppgifter: Bielsa blir förbundskapten efter säsongen

Efter att verkligen ha etablerat Athletic Bilbao på den övre halvan i La Liga under de senaste säsongerna så valde tränaren Marcelo Bielsa skriva på för Marseille inför i år. Efter att ha fått en flygande start med den franska toppklubben så har nu laget tappat mark i ligatoppen och placerar sig numera på tredjeplats, fyra poäng efter ledaren Lyon. Sejouren i Frankrike ser nu ut att bli ettårig för 59-åringen.

Det har tidigare ryktats om att den hårdföre tränaren skulle varit på gång att ta över Japans landslag. Även West Ham har varit med i bilden. Nu uppger den spanska tidningen AS att Bielsa, vars kontrakt löper ut till sommaren, har accepterat ett bud om att bli förbundskapten i Saudiarabien.

Avtalet sägs vara värt omkring 93 miljoner kronor årligen och mannen som ska ha lockat Bielsa till att acceptera jobbet är Al-Waleed bin Talal som är klassad som världens mest inflytelserika arab. Bin Talal, som försökt köpa Marseille, är imponerad av vad argentinaren åstadkommit i klubben och anser att Bielsa är mannen som ska föra Saudiarabien framåt.

VM 2022 spelas i Qatar och det är dit Bielsas främsta arbete riktar sig mot. Saudiarabien är numera rankat på plats 95 på Fifa-rankingen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply