Beskedet som ger Sverige OS-drömmar

Nu står det klart att Sverige kommer att ha en ypperlig chans att nå OS i Rio de Janeiro 2016 via U-21 EM. Detta efter att England dragit tillbaka sin OS-ansökan.

Sommarens U-21 EM i Tjeckien fungerar som ett kval till de Olympiska spelen där fyra av åtta lag får äran att delta i OS. Först och främst bekräftades det att England inte skulle vara med och kvala då man tävlar som Storbritannien i OS-sammanhang. Där och då såg det ljust ut för Sverige att kvala in till ett eventuellt OS. Men England ville annat. Det engelska fotbollsförbundet, FA, planerade en OS-ansökan vilket innebar att Sverige hade behövt nå minst semifinal i EM-turneringen för att kvala in.

Men nu kommer beskedet som får Sverige att andas ut. Enligt Sky Sports har FA dragit tillbaka sin ansökan på både herr-och damsidan och med England borträknat från diskussionen så kan det räcka med en tredjeplats i gruppspelet för att nå den stora idrottsfesten nästa sommar.

Storbritannien deltog i fotboll i hemma-OS 2012 men nu blir det ingen fortsättning då Skottland, Wales och Nordirland tackat nej till Englands förslag. Tidigare har FIFA gått ut och krävt fullt stöd från samtliga länder och när nu de tidigare nämnda nationerna tackar nej så blir det alltså inget Storbritannien nästa sommar i Rio.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply