bet365

Fem saker vi lärde oss: Chelsea 2-0 Arsenal

5 saker vi lärde oss av Chelsea-Arsenal

Det var ett riktigt tungviktsmöte mellan de två rivalerna från London, nämligen Chelsea och Arsenal. De förstnämnda i blått segrade, men det var kontroverser som präglade matchen då två röda kort delades ut.

Det var ett hett möte redan på förhand mellan Chelsea och Arsenal, då rivalerna José Mourinho och Arsène Wenger skulle mötas i en duell ännu en gång. Chelsea i blått mot Arsenal i rött äntrade Stamford Bridge i kampen om att titulera sig som Londons stolthet. En underhållande första halvlek tog ett häpnadsväckande slut då Diego Costa, som så många gånger förr, var inblandade i kontroverser som resulterade i att Gabriel Paulista drog på sig ett rött kort efter en eftersläng på den spanske landslagsmannen. I den andra halvleken gjorde Kurt Zouma matchens första mål efter en fast situation. Jakten på kvitteringen tog ett abrupt slut för Arsenal då Santi Cazorla, lagkapten för dagen, drog på sig sitt andra gula kort och fick syna Arsenals och matchens andra röda kort. Under matchens slutminutrar gjorde Eden Hazard mål och spikade slutresultatet 2-0. Här är fem saker vi lärde oss efter matchen.

1. Arsène Wenger har väldigt svårt för José Mourinho

Arsène Wenger har aldrig vunnit över José Mourinho i Premier League. Den enda gången fransmannen gick segrande ur duellen var när man innan ligasäsongen sparkades igång möttes i Community Shield. Där vann Arsenal för första gången över ett Mourinho-styrt Chelsea.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply