Everton vill värva Riccardo Saponara

Den före detta AC Milan-spelaren kan vara på väg till Premier League, då Everton uppges vara intresserade av den offensiva mittfältaren. 

Med tre mål på lika många matcher är det föga förvånande att Empolis mittfältare Riccardo Saponara hamnar i rampljuset. Klubbar i Italien har tidigare uttryckt sitt intresse för spelaren, som till exempel Napoli. Nu finns det dock utländska klubbar som ska vara sugna på att knyta till sig den förre AC Milan-spelaren, då Premier League-klubben Everton ska vara intresserade av 23-åringen. Det är Daily Star som kommer med uppgifterna om att Liverpool-klubben kan värva spelaren för så lite som 4.5 miljoner pund. Det kan vara så att Empoli måste sälja för det priset då deras ekonomi inte är den starkaste för tillfället.

Succéman i Empoli

Säsongen 2012-2013 gjorde en då 21-årig Saponara stor succé i Serie B med sitt Empoli, då han för första gången fick flytta in från kanten till en central roll bakom anfallarna. Han gjorde hela 13 mål och 15 assist för att hjälpa sitt lag till playoff-finalen till Serie A, men där förlorade man mot Livorno. Istället fick han en biljett till högstaserien i och med sin flytt till AC Milan, men där lossnade det aldrig. Det blev bara 8 Serie A-matcher för hans del innan han lånades ut till Empoli igen i vintras, och där blev succén omedelbar. Han gjorde 7 mål och 3 assist för laget, och man köpte loss honom under sommaren. Nu fortsätter han att briljera med sina tidigare nämnda tre mål på tre matcher, och då kan man lägga till en assist på det.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply