bet365

Pearsons omgångssummering – del 18

bet365

Omgångens höjdpunkt

Den här veckans höjdpunkt utspelade sig på Stamford Bridge och självklart pratar jag om Chelseas målfyrverkeri på Aston Villa. Benitez Chelsea har tidigare ifrågasatts, men visade nu upp en offensiv utan dess like.

Torres, Ramires, Hazard, Moses och många fler lekte ut bortalaget under stora delar av matchen, vilket slutligen ledde till en 8-0-seger och tre väl behövliga poäng. Chelsea tar med sig ett gott självförtroende, ett fint anfallsspel och framförallt känslan att ta tre poäng.

Omgångens snedsteg  

Ashley Williams är en ledare. En kille som på alla sätt och vis ställer upp för sitt lag. Ibland kan det dock gå till överdrift, något som vi återigen fick bevittna mot Manchester United. Williams agerade högst konstigt i den andra halvleken, då han stenhårt prickade van Persie i bakhuvudet med ett välriktat skott från en meters håll.

Williams har visserligen medgett att det inte var med meningen, men han kan ändå inte komma ifrån att han sköt trots att domaren blåst av. Williams är en spelare som allt som oftast ligger på gränsen, vilket självklart är kul men sådana här saker gör mig bara irriterad!

Omgångens funderare

West Bromwich har haft en tung trend och har endast tagit ett poäng på deras fyra senaste matcher. I lördags visade dock Olssons WBA att de har en jämnhet i sitt spel och vann övertygande mot ett formstarkt Norwich. Imponerande seger av West Bromwich som hänger på i jakten på Europa-platserna.

Omgångens elva

Begovic; Evra, Ivanovic, Williams, Popov; Ramires, Gerrard, Lampard; Downing, Torres, Michu.

Omgångens spelare

Chelsea-legendaren Frank Lampard var tillbaka på Stamford Bridge mot Aston Villa och fick spela under stora delar av matchen. I John Terrys frånvaro agerade Lampard ledare och bar sitt älskade Chelseas mot en mirakulös 8-0-seger.

Skönt att Lampard är tillbaka i gammal god form, då jag tycker att alla Chelsea-supportrar ska få bevittna honom när han är som bäst. Lampard är en legendar och frontfigur för Chelsea tillsammans med John Terry och behövs på planen för att få lite hjärta. Jag hoppas på mer speltid för Frank Lampard!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply