Chelsea krossade Villa på Stamford Bridge

Chelsea hade inför mötet två matcher mindre spelade efter sitt äventyr i Japan i jakten på VM-titeln för klubblag, som slutade med en förlust i finalen mot Corinthians. Båda lagen var i starkt behov av tre poäng vilket gjorde matchen mer betydelsefull. Aston Villa som gått tungt i höst, behövde poäng för att slippa bottenträsket medan Chelsea för att hänga i toppen.

Fernando Torres visade vägen för Chelsea redan i den 2:a minuten efter fint inlägg av Azpilicueta som letade spanjoren med ett inlägg från högerkanten som Torres var högst på med huvudet och rivstarten samt konstmålet var ett faktum.  Den första halvleken skulle inte sluta med en uddamålsledning för hemmalaget då både David Luiz fick skriva in sig i protokollet med en läcker frispark och Ivanovic efter en retur av Cahill.

Det var bara spel på ett mål under hela första halvleken, det skulle även vara så i den andra då Chelsea malde på ytterligare. Under spänningens gång lyckades även Frank Lampard göra sitt 130:e mål i Chelseatröjan innan han hann bli utbytt och det var fotbollsgodis för Chelsea och den hårt utsatte Rafael Benitez som fått stå emot mycket kritik, men Chelsea fick njuta mer av godiset och Ramires hann med att göra 5-0 efter en assist av Piazon som fick debutera i Premier League.

Sagan tog inte slut när Phil Dowd pekade på 11-meterspunkten två gånger om. Oscar som tog första straffen fick göra sitt första ligamål, sämre nog för Piazon som missade straffen efter en räddning.

Slutligen skulle Eden Hazard också skriva in sig i protokollet efter ett magiskt drömmål, som gick rakt upp i den bortre krysset innan Ramires kunde fastställa det åttonde målet. 8-0 blev slutresultatet och Chelsea visade ett formstarkt lag, medan Aston Villa blev totalt förnedrade på Stamford Bridge.