United intresserade av Kane

Den engelske landslagsanfallaren kan hamna i Manchester United

Sky Sports rapporterar att Manchester United är intresserade av att värva Tottenhams engelske landslagsanfallare Harry Kane, 21, under sommaren.

Radamel Falcao imponerade inte tillräckligt under sin låneperiod och skickades tillbaka till Monaco. Robin van Persie har ryktats vara på väg bort från klubben. Då kan Manchester United vara på väg att köpa in en ny anfallspartner till Wayne Rooney – nämligen Tottenhams nya stjärnskott, Harry Kane. Den 21-årige anfallaren tog Premier League med storm under den gångna säsongen och kom tvåa i skytteligan med sina 21 fullträffar. Dessutom fick han ta emot utmärkelsen PFA Young Player of the Year, som går till den bästa Premier League-spelaren under 23 år och utses av spelarna själva.

Ställs mot svenskarna i U21-EM

Sammanlagt blev det 31 mål på 51 matcher för den engelske landslagsanfallaren, som gjorde sin debut i A-landslaget den 27 mars i år när han hoppade in i slutet av EM-kvalmatchen mot Litauen och gjorde mål direkt. Kane är dessutom en av nyckelspelarna i det engelska U21-landslaget som ska spela U21-EM i Tjeckien den 17-30 juni i år. Engelsmännen ställs mot Portugal, Sverige och Italien i gruppspelet.

Sky Sports News-reportern James Cooper har, enligt Sky Sports, fått berättat för sig att Kane inte var på Uniteds radar förra månaden men att The Red Devils nu ändrat sin inställning till 21-åringen och ser över möjligheterna till att värva honom redan i sommar.

Spelat i Tottenham sedan 2004

– Det är en sökning efter en anfallare som nu inkluderar Harry Kane och det är intressant, berättar Cooper. Saker och ting har förändrats de senaste tre-fyra veckorna. Han var inte på Manchester Uniteds radar då men jag tror att han är det nu.

– Vad Manchester United gör är att titta på alla deras alternativ. Det har definitivt inte kommit något bud för tillfället mellan Old Trafford och White Hart Lane och inga ordentliga förhandlingar alls. Men det som ändrats är att Manchester United är intresserade av spelaren, avslutar Cooper.

Harry Kane, som spelat i Tottenham ända sedan 2004 om man räknar med junioråren, har ett kontrakt som löper ut till sommaren 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply