Uppgifter: Brassestjärna klar för United

Ser ut att förstärka det offensiva mittfältet

Manchester Uniteds andra stora värvning får sommaren är klar. I alla fall om man får tro på tyska Sky Sports som rapporterar att Hoffenheims Roberto Firmino är klar för den engelska storklubben.

Manchester United lyckades den här säsongen återigen kvalificera sig för Champions League efter ett års ökenvandring utan något som helst Europaspel till följd av sjundeplatsen säsongen 2013/2014. Än är man bara klara för kval till den prestigefulla turneringen, och får att till hösten säkra spel där samtidigt som man återigen satsar på ligatiteln i Premier League verkar man ha bestämt sig för att förstärka spelartruppen.

United får betala 22 miljoner pund

Memphis Depay är redan klar för klubben och nu uppges det att man har lyckats locka över ytterligare en talangfull spelare till Old Trafford. Enligt tyska Sky Sports har den brittiska klubben gjort klart med Hoffenheims offensive mittfältare Roberto Firmino. Enligt TV-kanalen handlar det om en transfersumma värd 21.6 miljoner pund för 23-åringen, som just nu förbereder sig för spel med det brasilianska landslaget i Copa America.

Även i brasilianska medier har Firmino, som den gångna säsongen lyckades göra sju mål och tio assist i Bundesliga, tidigare rapporterats vara nära en övergång till United.

Skulle bli klubbens andra stora värvning

Skulle Firmino bli helt klar för Manchester United skulle brassen bli Premier League-klubbens andra riktigt stora värvning den här transfersommaren. Idag offentliggjordes nämligen värvningen av Memphis Depay från PSV Eindhoven, som har skrivit på för fyra år på Old Trafford.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply