Milan ute efter Martínez och Kondogbia

bet365

Jackson Martínez och Geoffrey Kondogbia jagas av Milan

Porto-anfallaren Jackson Martínez och Monaco-mittfältaren Geoffrey Kondogbia kan värvas till italienska Milan med hjälp av thailändsk investerare.

För snart en vecka sedan stod det klart att den thailändske affärsmannen Bee Taechaubol hade köpt 48 procent av aktierna i AC Milan för ungefär €500 miljoner (cirka 4,62 miljarder kronor) enligt uppgifter till Football Italia. Presidenten Silvio Berlusconi, som suttit sedan 1986, är dock fortfarande i majoritet med sina 52 procent. Men de pengar som ”Mr Bee” investerat ger nu Milan chansen att värva spelare för väldigt stora summor. Det har till och med ryktats om en återkomst för den svenske superstjärnan och PSG-anfallaren Zlatan Ibrahimovic.

Minst 600 miljoner kronor lär krävas

Men först är två andra spelare på väg till Milano-klubben. Det rör sig om Portos colombianske anfallare Jackson Martínez, 28, samt Monacos franske mittfältare Geoffrey Kondogbia, 22. Enligt Football Italia kommer Martínez kosta €35 miljoner (cirka 320 miljoner kronor) medan Kondogbia skulle kunna gå för €30 miljoner (ungefär 280 miljoner kronor).

Martínez’s agent har berättat för Calcio Mercato att en övergång till Milan är väldigt nära och enligt Sky Sport Italia har Milano-klubben också intensifierat jakten på Kondogbia. Agentfirman Doyen Sports, som samarbetar med Mr Bee, har träffat spelaren med agent för att diskutera en eventuell övergång och fransmannen sägs vara ivrig på en flytt till San Siro, där han skulle kunna bli lagkamrat med colombianen.

Konkurrerar ut flera europeiska toppklubbar

Klubbar som Arsenal, Manchester City, Manchester United, Valencia och Inter ser ut att gå förlorande ur striden medan Milan är på väg att värva båda spelarna. Kanske är det bara början på en sommar fylld med dyra spelarvärvningar från den thailändske investeraren Mr Bee i ett försök att föra Milan tillbaka till toppen efter några besvärliga säsonger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply