Uppgifter: Campbell stannar i La Liga?

David Moyes vill locka Joel Campbell till Real Sociedad

Den skotske managern har redan en gång tidigare försökt värva Campbell, men Villarreal vann då kampen om yttern i januarifönstret. Nu rapporterar spansk media att Moyes vill göra ett nytt försök att signera teknikern.

Joel Campbell har haft en minst sagt svängig fotbollskarriär hittills. 22-åringen anslöt till Arsenal under sommaren 2011 från Saprissa i Costa Ricas högstaliga och ansågs då ha en enorm potential. Sen dess har den vindsnabbe yttermittfältaren varit utlånad till inte mindre än fyra olika klubbar, bland andra Lorient, Olympiakos och nu senast, Villarreal.

Campbell är nu tillbaka i London men kan, inte helt oväntat, vara på väg bort från Arsenal ännu en gång.

Moyes har varit i London

Det är spanska AS som rapporterar att Real Sociedad är väldigt angelägna om att få till en övergång gällande Joel Campbell.

Tidningen uppger att representanter från La Liga-klubben ska ha fört diskussioner med Campbell och spelarens agent efter det att Costa Rica förlorat med 1-2 mot Spanien under torsdagskvällen. Noterbart är att Campbell assisterade till Costa Ricas mål.

Enligt AS så ska David Moyes även varit i England och träffat Arsene Wenger för att övertyga den franske managern om en övergång.

Debuterade i landslaget som 18-åring

Joel Campbell har trots sin ringa ålder redan hunnit att dra på sig landslagströjan i 44 landskamper och med ett facit på 10 gjorda mål. Han var även med i förra sommarens VM där Costa Rica charmade hela fotbollsvärlden då nationen krigade sig till en plats i kvartsfinalen efter att på vägen besegrat Uruguay, Italien och Grekland innan det tog stopp mot Holland.

Den vänsterfotade yttern har under sin utlåning hos Villarreal spelat 16 matcher i La Liga.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply