Officiellt: Taarabt skriver på för ny klubb

Adel Taarabt flyttar till Portugal

Under fredagen stod det klart, 26-årige Adel Taarabt lämnar Queens Park Rangers för spel i Portugal och  Benfica.

Efter att ha spelat i tre olika klubbar de senaste fem säsongerna skriver Adel Taarabt på för de portugisiska mästarna Benfica, det offentliggjorde man på fredagseftermiddagen.

”Jag tror inte att det behövs förklaras varför jag valde Benfica. Det är en stor klubb som har fått fram flera stora spelare de senaste säsongerna och vann den inhemska ligan denna säsong. När min agent berättade att Benfica var intresserade sa jag att jag redo att flytta då detta är ett stort steg framåt och en ny möjlighet för mig” sa spelaren till klubbens officiella tv-kanal.

 

Vid endast 17 års ålder lånaders Taarabt ut från franska Lens till Premier League-klubben Tottenham. Efter ett halvår i klubben bestämde sig ledningen för att köpa loss marockanen som endast hade spelat två ligamatcher under sin lånesejour. Under de tre kommande säsongerna gick det inte som spelaren ville och mittfältaren fick väldigt snålt med speltid, Taarabt fick endast spela sju ligamatcher på tre säsonger vilket gjorde att han lånades ut till Queens Park Rangers, klubben som senare skulle köpa loss honom. Taarabt har även varit på lån i Fulham och AS Milan och vill han spela i en av de större klubbarna i Europa.

”Vill kunna göra mitt bästa”

”Jag är en offensiv spelare som gillar att finta, passa, göra mål och göra assist samt hålla bollen inom laget. Jag hoppas att jag kan bidra redan från början och att allting ska gå så bra som möjligt för att jag ska kunna visa den bästa versionen av mig” fortsatte marockanen vars kontrakt med Benfica sträcker sig över fem säsonger.

 Den gångna säsongen blev det endast sju matcher i QPR-tröjan.

 

SE ÄVEN: Officiellt: Liverpool värvar målvakt

SE ÄVEN: VDn bekräftar: Talang klar för Chelsea

SE ÄVEN: Liverpool nobbar Citys ’skambud’ på Sterling

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply