Officiellt: Liverpool värvar målvakt

27-årig målvakt till Liverpool

Liverpool bekräftade under fredagsförmiddagen att man har kommit överens med Boltons målvakt Adam Bogdan om ett kontrakt.

Under fredagen stod det klart, Adam Bogdan skriver på för Liverpool, det offentliggjorde Anfield-klubben på sin hemsida. 27-åringen spelade förra säsongen i Bolton Wanderers men efter att spelarens kontrakt med Championshop-klubben går ut 1 juli kommer han alltså att ansluta till Brendan Rodgers lag.

Totalt har Bogdan spelat över 100 matcher i Premier League och i Championshop efter att han skrev på för Bolton 2007 då han kom från Vasas Budapest. Bogdan har även gjort 19 a-landskamper för Ungern och är uttagen till veckans EM-kvalmatcher. Tidigare har målvakten spelat två matcher mot sin nya klubb och senast var i januari då man spelade 0-0 i FA-cupmötet på på Anfield.

Värvningen av 27-åringen är den tredje som Liverpool gör inför säsongen 2015/2016 då man tidigare gjort klart med Danny Ings från Burney och James Milner från Manchester City. Samtliga tre kommer att läkarundersökas i början av juli.

I ett meddelande på klubbens hemsida tackar man spelaren efter att det stod klart att han kommit överens med Liverpool.

”Samtliga som har något relaterat till Bolton vill tacka Adam för sina insatser under sin tid i klubben och vi önskar honom all lycka i framtiden” skriver man.

Konkurrent till Mignolet

Det är fortfarande oklart om man värvar ungraren som förstamålvakt eller om det är tänkt att man ska använda honom som reservmålvakt bakom Simon Mignolet. Belgaren Mignolet gjorde inte någon av sina bättre säsonger det senaste året och det mest tyder på att man värvar in Adam Bogdan för att sätta press på 27-åringen som varit i Liverpool sen 2013 då han kom från Southampton.

 

SE ÄVEN: TOPP 10: Rankning av Copa Américas bästa lag 2015

SE ÄVEN: Liverpool nobbar Citys ’skambud’ på Sterling

SE ÄVEN:TOPP 10: Publikligan i Allsvenskan efter omgång 13

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply