Officiellt: De Jong förlänger med Milan

Milan förlänger med den hårdföre defensiva mittfältaren Nigel De Jong

Nigel De Jong har varit en viktig del av Milans lagbygge sedan ankomsten från Manchester City efter EM 2012. Nu förlänger han kontraktet med Milan vilket håller honom i klubben till och med juni 2018.

Det finns inte kvar många defensiva mittfältare av den gamla skolan kvar, spelare som spelar med hjärta och hårdhet framför teknik och publikfriande aktioner. Nigel De Jong är en av de klassiska defensiva mittfältarna som fortfarande finns kvar och han har tillhört Milan sedan 2012. Det är sällan De Jong får de stora rubrikerna, i alla fall de positiva rubrikerna, då han gör ett stort jobb i det tysta bakom betydligt med offensiva spelare, både i Milan och i Hollands landslag. Men han belönas av Milan med ett nytt kontrakt som sträcker sig tre år fram i tiden.

Över 90 matcher i den rödsvarta tröjan

Milan bekräftar på sin officiella hemsidan att De Jong har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig till och med juni 2018. Därför kommer det att bli betydligt mer än de 90 tävlingsmatcherna och 7 målen som De Jong står bokförd förd i Milan-tröjan.

Utöver sina tre år i Milan har han gjort 80 landskamper för Holland, över 100 matcher för Manchester City, tre år i Bundesliga med Hamburg och han har även hunnit med närmre 100 matcher för moderklubben Ajax i Eredivisie.

På meritlistan har De Jong en titel i Eredivisie, Premier League-seger 2011/2012, FA-cup triumf samma år och en tredje- samt en andraplats i VM 2010 och 2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365