Manchester United vill köpa ut Bastian Schweinsteiger

Sprickan större än förut – tysken kan köpas ut

Problemen mellan Manchester United och Bastian Schweinsteiger fortsätter. Nu uppger Manchester United Evening News att klubben ska vara redo att betala 100 miljoner kronor för att släppa mittfältaren redan i januari.

Det som först verkade som en klassvärvning förra sommaren från Manchester Uniteds sida har utvecklats till en mardröm för båda parter. Bastian Schweinsteiger har inte spelat en enda minut a-lagsfotboll sedan i våras, på grund av en intern konflikt mellan honom och Uniteds tränare José Mourinho.

För Manchester-lagets del går man samtidigt ekonomiskt back på grund av Schweinsteigers kontrakt. Och värre kan det bli. För nu uppger en lokaltidning i Manchester att Mourinho ska ha begärt att Schweinsteiger lämnar klubben redan i januari, trots spelarens kontrakt. Det skulle då innebära att PL-klubben måste köpa ut tysken för över 100 miljoner kronor.

Petades redan från första dagen

Vad exakt som skapade sprickan mellan Schweinsteiger och Mourinho är inte helt klarlagt, men faktum kvarstår att den förre landslagsmannen inte spelat en minut a-lagsfotboll sedan dagen då José Mourinho tog över Manchester United.

Under förra veckan kom uppgifter om att José Mourinho ska ha förbjudit klubbens reservtränare att låta Schweinsteiger spela med b-laget.  ”The Special one” gick förvisso ut och sa att en återkomst för tysken var möjlig, men nu verkar det till slut som om Schweinsteigers tid i Manchester United är på väg att ta slut efter alla spekulationer och rykten.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply