Jose Mourinho förbjöd Bastian Schweinsteiger spela med reserverna

Tyske stjärnan fortsatt utstött i United

Efter månader av utfrysning i United har nu Bastan Schweinsteiger nått det absoluta bottenträsket i klubben då José Mourinho förbjöd honom att spela med b-laget.

Det är tufft att vara Bastian Schweinsteiger just nu. Han må vara en av Tysklands mest berömda och hyllade spelare genom tiderna, men i Manchester United har det blivit allt utom ovationer för spelarens prestationer.

Mittfältaren, som hade gjort 13 säsonger i den tyska storklubben Bayern München, ville sommaren 2015 testa på nya utmaningar och skrev därför på för storsatsande Manchester United. Men Manchester-laget, som fortfarande inte lyckats komma tillbaka efter Sir Alex Fergusons avsked, var inte rätt klubbadress för Schweinsteiger.

Utfryst av Mourinho

Det blev förvisso ingen fiaskosäsongen i premiären, men både United och Schweinsteiger var långt ifrån sina fulla kapaciteter. Mittfältarens mardröm började istället när en viss José Mourinho anslöt sig till klubben i somras. Tysken har hållits helt utanför a-lagstruppen sedan de första träningsmatcherna och brittisk media har spekulerat om ett internt bråk mellan Schweinsteiger och Mourinho.

Nu har det gått så långt att den portugisiske tränaren stoppat den förre landslagsspelaren att spela i b-laget. Det är the Mirror som rapporterar att Warren Joyce, huvudtränare för klubbens reservlag, frågat om han fick använda sig av tysken, men ska då ha fått ett ruggande nej av ”The Special One”.

Ryktena om en flytt från Manchester United för Schweinsteiger blir nu allt fler. Tidigare har det spekulerats om en övergång till PSG och senast, de mest sannolika ryktena enligt brittisk media, en flytt till USA.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply