José Mourinho kan missa Arsenal-mötet

Mourinho riskerar längre avstängning

Efter att ha blivit avvisad i den senaste ligamatchen riskerar nu José Mourinho att få se de två nästkommande Premier League-matcherna från läktaren.

José Mourinho är i blåsväder igen. Det var i 0-0-matchen mot BurnleyOld Trafford som Manchester United- tränaren såg rött. Efter att mittfältaren Ander Herrera gått i backen i en straffsituation i slutet av den första halvleken blev ”The Special One” rasande på domaren Mark Clattenburg och fick tillbringa resten av matchen på läktaren.

I vanliga fall gäller en matchs avstängning efter att en tränare blivit uppvisad på läktaren, men den här gången kan det bli värre för den portugisiske tränaren.

Kan missa Arsenal-matchen

Det är än så länge oklart vad Mourinho ska ha sagt till Clattenburg i samband med avvisningen, men enligt brittisk media verkar det ha varit i det grövsta laget. För nu kommer uppgifter fram om att tränaren kan komma att missa stormötet mot Arsenal om två ligaomgångar.

Anledningen till det eventuellt förlängda straffet kan enligt Metro.uk  vara Mourinhos tidigare hån mot domarna. För United-coachens del är det den 13:e gången som han blivit avvisad i samband med en fotbollsmatch. Lägg därtill flertalet uttalande mot de brittiska domarna, vilket enligt Metro kan vara ett tecken på att FA kommer att välja  att ge 53-åringen ett extra hårt straff.

Om Mourinho skulle bli avstängd i ytterligare två matcher kommer han därmed missa bortamatchen mot Swansea och den viktiga hemmamatchen mot Arsenal. Han kommer däremot inte att missa torsdagens Europa League-match mot Fenerbache.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply