Victor Nilsson Lindelöf kan lämna Benfica för Premier League

bet365

Benfica i pengabehov – då kan svensken lämna

Den portugisiska storklubben Benfica är i stort behov av ekonomisk vinning. Då kan flertalet spelare tvingas lämna klubben, bland annat svenske Victor Nilsson Lindelöf.

Han är en av de största svenska försvarstalangerna på flera decennier och i Portugal beskrivs han som en blivande stjärnmittback. Det är därför inte konstigt att Benfica försöker sälja Victor Nilsson Lindelöf för en rejäl summa för att förstärka klubbkassan.

Den svenske försvararen, som representerade Västerås SK som första a-lagsklubb, fick sitt stora genombrott i U21EM förra sommaren när det svenska ungdomslandslaget vann guld och en viss Nilsson Lindelöf utsågs till en av turneringens främsta spelare för sina starka försvarsprestationer.

Kan gå till Serie A

Tidigare har det ryktats om att storklubbar i Italien ryckt i svensken. Milan, Inter och Napoli är tre lag som ryktats vilja lägga beslag på talangen. Däremot kan han hamna mer norrut då även Middlesbrough ska ha 22-åringen på sin önskelista. Men intresse ska även finnas hos flera Premier League-klubbar.

En eventuell övergång blir troligtvis klart i sommar då Benfica verkar vilja behålla svensken och de övriga stjärnorna säsongen ut. Enligt den portugisiska tidningen Correio da Manha behöver klubben få in 90 miljoner euro, nästan 900 miljoner kronor, till sommaren. Något som bland annat Nilsson Lindelöfs övergångssumma ska kunna bidra med. Hur mycket svensken är värd i dagsläget har dock inte offentliggjorts.

Förutom Victor Nilsson Lindelöf ska Benfica även vara beredda på att sälja bland andra Nelson Semedo, SalvioGoncalo Guedes (på väg till Manchester United) och Emerson.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365