Uppgifter: Kelechi Iheanacho klar för Leicester

bet365
Uppgifter: Kelechi Iheanacho klar för Leicester

City insisterar på återköpsklausul

Som det ser ut är det högst troligt att Manchester City säljer den unge och lovande anfallaren Kelechi Iheanacho till Leicester City efter en utdragen transferhistoria, men City insisterar på att sätta in en återköpsklausul på 50 miljoner pund.

Manchester City-anfallaren Kelechi Iheanacho har länge varit av intresse för Leicester City, och klubben har försökt komma fram till en deal med City under en längre tid, med Everton också intresserade av anfallaren. För ett par veckor sedan kunde klubbarna komma överens om en transfersumma, men på grund av bråk om bildrättigheter mellan Iheanachos gamla och nuvarande agent har affären dragit ut på tiden.

Engelska Leicester Mercury rapporterar nu om att Iheanacho har genomgått den medicinska undersökningen och förväntas presenteras inom kort. Enligt uppgifter skall transfersumman för den nigerianske anfallaren landa på runt 25 miljoner pund. Affären sägs dock inte vara klar, enbart för att den medicinska undersökningen har genomgåtts, och det påstås finnas ytterligare ett par saker rörande juridiska frågor som behöver besvaras och lösas, innan anfallaren kan kalla sig en Leicester-spelare.

City vill bland annat baka in en återköpsklausul i kontraktet med Leicester, så att de har möjlighet att köpa tillbaka den blott 21-årige anfallaren om andan skulle falla på. Återköpsklausulen sägs ligga på runt 50 miljoner pund.

Iheanacho anlände till City 2014 till Citys U18 lag och blev 2015 uppflyttad till a-laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply