Officiellt: Jesus Navas återvänder till Sevilla

Officiellt: Jesus Navas återvänder till Sevilla

Efter fyra säsonger i Manchester City

Manchester Citys Jesus Navas fick inget förnyat kontrakt från Manchester-klubben och har nu gått tillbaka till Sevilla på en fri transfer, efter fyra säsonger i England och Premier League.

Det är nu officiellt att Jesus Navas har återvänt till sin gamla klubb Sevilla, detta bekräftar klubben på sina officiella sociala medier. Redan tidigt hade det spekulerats kring en flytt tillbaka men ingenting stod skrivet i sten. Navas spenderade fyra år i Manchester City, dit han blev värvad under Manuel Pellegrinis styre 2013. Tillsammans med Manchester-klubben fick han vinna Premier League samt ligacupen två gånger, och han var omtyckt av City-supportrarna. I maj kungjordes det dock att Navas skulle komma att lämna klubben och inte få något förnyat kontrakt.

Navas har spelat större delen av sin karriär i Sevilla, där han anslöt till deras ungdomssystem som 15-åring. Där utvecklades han och etablerade sig snabbt i klubben såväl som i den spanska ligan. Han blev en viktig kugge i laget och har fått vinna såväl Copa del Rey, spanska supercupen och UEFA-cupen med klubben. Sammanlagt blev det 393 matcher för Navas och 34 gjorda mål över tio säsonger.

Han har även representerat Spanien i EM och VM, och fick vinna VM 2010 samt EM 2012 med sitt land.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply