Pep Guardiola: Svårt att ersättare Pablo Zabaleta

Manchester City-tränaren: Det blir svårt att ersätta Zabaleta i laget

Efter många år i klubben kommer nu Pablo Zabaleta att tacka för sig i Manchester City-tröjan. Enligt den nuvarande tränaren Pep Guardiola kommer det bli väldigt svårt att ersätta en spelare av hans kaliber. 

Pablo Zabaleta var en av de första stjärnorna som anslöt sig till Manchester Citys nya lagbygge. 2008 lämnade argentinaren Espanyol efter tre år i Barcelona-laget, för att förstärka ett storsatsande Manchester City.

Den enorma satsningen tog fart och det skulle inte dröja länge innan fler stjärnor, som David Silva och Sergio Aguero, skulle komma att anslut sig till Manchester-laget. Det har hackar aningen för City, men de har utan tvekan etablerat sig i toppen av Premier League och slåss ständigt om CL-platserna.

Kommer bli svår att ersätta

SE ÄVEN: Manchester Citys löner

Säsongerna 2011/12 och 2013/14 kom också klubbens klart största framgångar, då de fixade hem Premier League-titeln. Den första, 2011/12, på ett spektakulärt sätt när de på stopptid gjorde två mål och stal titeln från lokalkonkurrenten.

Pablo Zabaleta var då en central gestalt i de båda Premier League-vinnande upplagorna av Manchester City. Sedan några veckor tillbaka är det klart att den argentinske stjärnförsvararen kommer att lämna City för att testa lyckan i en ny klubb.

Manchester City, som i den sista omgången av Premier League slåss om CL-platserna, kommer nu vara tvungna att leta en ersättare.

– Det blir svårt att hitta någon. Pablo (Zabaleta) har en enorm erfarenhet på den här nivån, säger Pep Guardiola enligt Sky Sports.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply