Manchester City fruktar att unga spelare kan lämna

Manchester City fruktar att unga spelare kan lämna

Fruktar att talangerna ska lämna när Pep Guardiola anländer

Daily Mail uppger att Manchester City är oroliga för att deras talanger ska lämna när Pep Guardiola tar in nya spelare.

För några veckor sedan blev det officiellt att Pep Guardiola tar över Manchester City. Sedan dess har rykte efter rykte spridit sig om vilka spelare klubben ska plocka in till kommande säsong. Det har ryktats om att Pep Guardiola vill ta med David Alaba till Manchester City och att City jagar Neymar och Busquets. Klubben är nu orolig att de ständiga ryktena om potentiella storvärvningar kan skada arbetet med de unga spelarna.

Daily Mail uppger att Manchester City slåss för att behålla sina duktigaste talanger. De unga spelarna sägs vara oroliga att introduktionen av Guardiola kommer försvåra deras vägar till A-laget. Bland annat ryktas det om att flera spelare i U16-laget är tveksamma till att förlänga de kontrakt man har.

Citys U16-lag sägs vara ett av de mest talangfulla lagen som klubbens akademi haft de senaste åren. Skulle någon av dessa spelare gå förlorade kan det skapa stora problem för de framtidsplaner som finns på Etihad Stadium.

City har spenderat stora summor pengar för att akademin ska göra unga talanger redo för spel i A-laget. Den här säsongen har det gett visst resultat, då bland annat Kelechi Iheanacho har börjat presentera sig för Premier League-publiken. Frågan är dock om vi kommer få se samma resultat från akademin i framtiden, nu när klubbens talangfulla ungdomar är oroliga för sin framtid hos Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply