Pep Guardiola vill ta med David Alaba till Manchester City

Pep Guardiola vill ta med David Alaba till Manchester City

Pep Guardiola vill ha med sig David Alaba på sitt nya uppdrag i Manchester City

David Alaba kan flytta till Manchester City om Guardiola får bestämma, österrikaren som har två år kvar på kontraktet värderas till 40 miljoner pund.

Pep Guardiola som till sommaren kommer att ersätta Manuel Pellegrini i Manchester City ryktas vilja ta med sig David Alaba ifrån Bayern München, enligt Daily Star. Ytter backarna i Manchester City börjar komma till åren då alla spelare (Sagna, Zabaleta, Kolarov och Clichy) är i 30 års åldern öppnar upp för förändringar till nästa säsong.

Österrikaren som har två år kvar på sitt kontrakt med den tyska storklubben värderas till 40 miljoner pund. Om City betalar den summan så kommer Alaba bli världens dyraste ytterback. David Alaba kan spela både högerback och vänsterback och har även spelat på mittfältet, i det österrikiska landslaget spelar Alaba som innermittfältare.

En annan potentiell spelare som Guardiola kan tänkas värva till sommaren är Borussia Mönchengladbachs mittfältare Mahmoud Dahoud. Den Syrien födde Mahmoud som spelar för det tyska u19 landslaget är en av de största talangerna i Bundesliga och Pep Guardiola har fått studera honom på nära håll när lagen har möts i ligan. Dahoud har även gjort bra ifrån sig i matcherna mot Manchester City i Champions League.

Tidigare har vi även berättat att City är ute efter Evertons John Stones.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply