Patrik Carlgren om framtiden i AIK: ”Ett väldigt stort beslut”

bet365
Patrik Carlgren om framtiden i AIK Ett väldigt stort beslut

Patrik Carlgrens tankar om utlandsflytt

När det svenska U21-landslaget bärgade EM-guldet i somras hyllades Patrik Carlgren som den stora hjälten. Nu berättar målvakten själv om utlandsplanerna.

I somras tog Sverige ett sensationellt guld i U21-EM. Målvakten Patrik Carlgren blev den stora hjälten efter straffdramat mot Portugal i finalen. Under hösten låg fokus på att knipa SM-guldet med hans AIK, men istället slutade man på en tredjeplats bakom IFK Norrköping och IFK Göteborg. Nu är förberedelserna inför 2016 års upplaga av Allsvenskan i full gång för 24-åringens del, men hans kontrakt löper ut efter säsongen, där en utlandsflytt kan bli aktuell.

”Väldigt stort beslut”

I podcasten Lundh på Fotbollskanalen berättar den svenske landslagsmannen om framtiden och hur han ställer sig till en flytt utomlands.

–  Det är ju ett väldigt stort beslut. För mig är det viktigt att se vad klubben vill med mig. Ser de potential om ett till två år eller vill de att jag ska spela direkt? Kommer rätt klubb med rätt anbud och rätt ambitioner så får man ta ställning till det då, säger målvakten och fortsätter:

– Men för tillfället trivs jag extremt bra i AIK och Stockholm. Det är min agent som sköter den biten.

Drömmen är United

Ett första steg utomlands blir ofta Holland för våra svenska spelare. Men drömmen om större scener lever i allra högsta grad för Carlgren, i en intervju med Dalademokraten tidigare i höstas avslöjade han vart han helst skulle se sig i framtiden, även om resan är lång.

– Min drömliga är England och Premier League. Klubb? Jag har alltid hejat på Manchester United, sedan jag var liten, så det är väl en drömklubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply