Sterling: ”Pratade om att lämna Liverpool – när jag var 15”

Sterling: "Pratade om att lämna Liverpool - när jag var 15"

Raheem Sterling om sin flytt från Liverpool

2015 köpte Manchester City Raheem Sterling av Liverpool för cirka 50 miljoner pund. Men Sterling själv hade redan planerat att lämna Liverpool under flera år. – Redan när jag var 15 pratade jag om att lämna Liverpool, säger engelsmannen i BBC’s Premier League Show. 

Efter en vår av kontraktsbråk, uttalanden av agenter och budgivningar lämnade den då 20-årige Raheem Sterling Liverpool för Manchester City under sommaren 2015. Engelsmannen hade nobbat flera kontrakt – enligt dåvarande tränaren Brendan Rodgers ”drömkontrakt”, men agenten Aidy Ward slog fast att engelsmannen inte skulle vara kvar ens för 11,5 miljoner kronor i veckan – och Manuel Pellegrini fick efter flera veckor av budande loss Sterling för cirka 50 miljoner pund.

Pratade om att lämna Liverpool – när han var 15

Övergången – inklusive för- och efterspelet – togs inte lätt av Liverpoolfansen. Tröjor brändes och och stämningen var allmänt hotfull mot Sterling, som enbart ansågs vara ute efter pengarna i det Qatarägda Manchester City. Men enligt den 21-årige yttermittfältaren hade han och agenten Aidy Ward pratat om en flytt redan ett par år tidigare.
– Jag var 15 år gammal (när Sterling flyttade till Liverpool, reds. anm.) och vi pratade redan då om vad vi skulle vilja göra efter Liverpool om saker inte blev som vi ville, säger Sterling i BBC’s Premier League Show.

Inga titlar – då skulle Sterling lämna

Redan när Sterling och Ward satt på tåget upp till Liverpool efter övergången från Londonklubben QPR 2010 pratade de två om framtiden.
– Jag konstaterade bara att Liverpool är en gigantisk klubb och att det var en stor möjlighet för mig, men att om när jag är 22, så skulle jag behöva fundera över mina alternativ om jag inte vunnit några titlar eller spelade i de största turneringarna.
Raheem Sterling tillhörde Liverpool i fem år och spelade 95 ligamatcher och gjorde 18 mål. Under sin tid i Manchester City har engelsmannen hittills spelat 45 matcher och gjort 10 mål.

Krönika om Sterling och Liverpoolfansen: ”Sterling har valt fel fans att jävlas med”

Mer om en annan infekterad övergång: ”Higuains ickefirande respektlöst”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply