Pep Guardiola tar över Manchester City – Carlo Ancelotti ersätter i Bayern München

Ancelotti blir ersättaren om Pep Guardiola går till Manchester City

Spekulationerna kring Pep Guardiolas framtid intensifieras sakta men säkert, då uppgifter säger att han är så gott som klar för Manchester City. Det leder till att Bayern München jagar en ersättare, och då kan stjärntränaren Carlo Ancelotti ta över rollen.

Tidigare har vi skrivit om att Pep Guardiola är muntligt överens om att ta över Manchester City efter säsongen, vilket då leder till att hans roll som huvudtränare blir ledig. Då har Carlo Ancelotti pekats ut som ersättaren, och att anledningen till att han tackade nej till jobbet som Liverpool-manager var just därför.

Nya uppgifter

Nu kommer de senaste rapporterna i följetongen från The Mirror, som hänvisar till exklusiva uppgifter om att detta ser ut att stämma. Tabloiden skriver att den förre Barcelona-tränaren mycket riktigt har varit i kontakt med Manchester City, och att parterna är överens med varandra. Man menar att det var därför Manuel Pellegrini fick sitta kvar på sitt jobb trots vilda spekulationer kring hans förväntade avgång. Tidningen rapporterar dock att Pellegrini kan få en annan typ av anställning inom klubbens verksamhet om chilenaren skulle vara intresserad.

The Mirror skriver också att det stämmer att Bayern München har kontaktat Carlo Ancelotti, som har varit klubblös sedan han överraskande nog fick sparken av Real Madrid i somras.

Får deadline till nyår

Bayern München börjar tröttna på Guardiola, och man vill att han ska ta ett beslut snart så att man kan börja planera inför framtiden på riktigt. Enligt The Mirror ska tyskarna ha satt en deadline till nyår för spanjoren att ta ett beslut. Då har man hela våren på sig att leta efter en ersättare och förbereda sig inför livet utan ”Filosofen”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply