5 saker vi lärde oss om Liverpool efter Jürgen Klopps första match

Fem saker vi kan konstatera efter Klopps första match som Liverpool-tränare

Jürgen Klopp har nu stått vid sidlinjen för första gången som Liverpool-manager i en match där man besökte London-laget Tottenham på deras hemmaplan White Hart Lane. Här listar vi fem saker vi kan notera efter tyskens första match som Liverpool-manager.

Analys av Jürgen Klopps första match i Liverpool

Den fotbollsnyhet som dominerat mediabevakningen av klubbfotboll under landslagsuppehållet har varit faktumet att Jürgen Klopp är ny manager för Liverpool efter att Brendan Rodgers fått sparken. Nu har han coachat laget i sin första match, och vi synar hans lags prestation och vad vi har lärt oss efter att titta på matchen med vårt analytiska öga.

1) Liverpool har en helt annan vilja

Brendan Rodgers pratade mycket om sitt lags karaktär, och att det var viktigt att ha en bra sådan. Stundtals lyckades han, men ofta tyckte i alla fall jag, artikelns författare, att den var i botten. Jag har en match under förra säsongen färskt i minnet, och det var den mellan Liverpool och West Bromwich Albion. Jakten på Champions League-platserna var levande i allra högsta grad, men vilken usel attityd Brendan Rodgers mannar hade. Rodgers själv satt på marken med ryggen mot en vägg, och spelarna gestikulerade frustrerat efter cirka två minuter in i matchen

Nu var det något helt annat. Spelarna löpte rejält, och i just det briljerade Lucas Leiva och Emre Can. Dessa herrar kan bli två riktiga nyckelspelare tillsammans med Jordan Henderson och James Milner framöver i det som kan bli ligans löpstarkaste mittfält. Nathaniel Clyne kommer att briljera i denna typ av fotboll, precis som Lukasz Piscszeck i Klopps Borussia Dortmund.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply