Liverpool låter Kolo Toure gå

Liverpool låter Kolo Toure gå

Den profilerade försvararen försvinner

Liverpool har låtit flertalet spelare gå inför sommarens transferfönster och mitt i mellan Jordan Rossiter och ett antal U21spelare dyker Kolo Toures namn upp, då den starke försvararen tvingas lämna klubben.

Kolo Toure inledde karriären med ASEC Mimosas innan det blev Arsenal för den ivorianske försvararens del. Där var han en del av ”invincibles”-laget som vann Premier Leaguetiteln. Efter sju år i Londonklubben och 326 matcher senare var det dags att gå vidare för Toures del och han gick till Manchester City istället. Där fick han även sällskap av sin yngre bror Yaya Toure, som även han är mitt uppe i en flytt för tillfället. De båda bröderna spelade bra tillsammans och hjälpte City att ta deras första titel på över fyrtio år. Han är en av de sex stycken spelare som har vunnit Premier League med två klubbar. Sedan blev det en övergång till ännu ett Premier Leaugelag, nämligen Liverpool. Där blev det 41 matcher och inga titlar för Toures del.

TMW rapporterar nu att Liverpool har låtit Toure gå. Spelare som Jordan Rossiter och Jerome Sinclair går då de har fått nya kontrakt med Rangers och Watford. Andra spelare som kommer att lämna Anfield är Jose Enrique, Samed Yesil och Dan Trickett-Smith tillsammans med ett gäng U21spelare.

Det har ryktats under våren om att Toure ar velat skriva ett nytt kontrakt med klubben men inga konkreta erbjudanden om ett nytt kontrakt verkar ha hamnat på hans bord och istället så löste klubben det såhär.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply