Jose Gimenez på Real Madrids önskelista

Den uruguyanske mittbacken Jose Gimenez tillhör en av världens främsta försvarare. Nu uppges Real Madrid fortsätta sin jakt på den unge Atlético Madrid-spelaren.

Real Madrid må ha ett av Fotbolleuropas hetaste mittbackspar i Sergio Ramos och Pepe. Tillsammans bommade de igen såpass effektivt under de gångna säsongen att Madrid-klubben fick lyfta Champions League-pokalen den 28:e maj i Milano. Men för Real-tränaren Zidenie Zidane räcker inte det och nu ryktas det om en förstärkning till den redan namnkunniga truppen.

Uruguayanen högst upp på listan

Det finns flera namn på Real Madrids önskelista, men enligt den Madrid-baserade tidningen Marca är Uruguays landslagsman José Gimenez det namn som lockar mest. Mittbacken är bara 21 år gammal men bildar redan nu, tillsammans med landsmannen Diego Godin, ett av världens mest svårforcerade mittlås.

Däremot är det lättare sagt än gjort för Zidane att locka över uruguayanen till andra sidan Madrid. Atlético Madrids tränare Diego Simeone har tidigare sagt att att Gimenez är ovärderlig för Atléticos lagbygge. Dessutom ligger mittbackens utköpsklausul på över 65 miljoner euro, nära 650 miljoner kronor.

Finns framtidsnamn i klubben

Men även om Real Madrid inte skulle lyckas värva José Gimenez finns det bra framtidsnamn i klubben. Fransmannen Rafael Varane, handplockad av Zidane till Real Madrid och bara två år äldre än Gimenez, finns fortfarande i truppen och många Real-fans har under säsongen velat se honom istället för 33-årige Pepe.

Varane precis som Gimenez är på landslagsuppdrag. Fransmannen i hemma-EM. Men mittbackens fanns inte ens med på bänken när Frankrike premiärslog Rumänien med 2-1. José Gimenez spelar just nu Copa América, men Uruguay är redan utslagna ur turneringen efter 1-3 mot Mexiko och 0-1 mot Venezuela.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply