Yaya Toure på väg till Inter Milan

Yaya Toure på väg till Inter Milan

Efter mycket fram och tillbaka

Yaya Toure har länge ryktats bort från Manchester City, med nye inkommande tränaren Pep Guardiola som inte verkar vara särdeles intresserad av att behålla mittfältaren, och nu sägs det att Inter Milan är redo att lägga ett bud.

Yaya Toure har spelat i Manchester City sedan sex år tillbaka och haft några framgångsrika år, då han har fått vinna Premier League två gånger med klubben såväl som FA cupen och Community Shield. Han har länge setts på som en av de bästa mittfältarna i den engelska ligan, med sin snabbhet och sin stora kroppshydda har han lyckats slå sig fram framgångsrikt i den engelska fotbollen, men mindre skador och en dipp i form har sett honom bli allt mer osynlig under den föregående säsongen. Med nye tränaren Pep Guardiola som kommer att ta över Manchester City ser det dessutom tveksamt ut om Toure kommer att få stanna kvar. Troligast är att han eller Samir Nasri kommer att behöva gå för att göra plats för nykomlingar i truppen. Andra alternativ som har ryktats vara nya klubbdestinationer för Toure har varit Inter, Liverpool, West Ham och Juventus bland annat.

Manchester Evening News rapporterar att Inter Milan skall vara redo att lägga ett officiellt bud på Toure, efter att de har blivit uppköpta av kinesiska investerare. Toure själv sägs vilja stanna i City för att kämpa om sin plats, men gamle tränaren Roberto Mancini som numera tränar Inter, är väldigt bestämd på att han vill ha en återförening med den ivorianske mittfältaren i det italienska laget. Klubben har väntat med att lägga ett bud tills uppköpet från kinesiska Suning var klart.

Nu återstår att se huruvida Toure är intresserad av spel i Serie A, då ryktena säger att han vill spela under sin gamle Barcelonatränare Guardiola, som dock precis har värvat in en mittfältskonkurrent i form av Dortmunds Ilkay Gundogan och 33åringen kan komma att finna det svårt att få speltid på Ethiad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply