Manuel Pellegrini värvar inte trots lång skadelista

bet365
Manuel Pellegrini värvar inte trots lång skadelista

Kommer inte att värva några nya spelare

Manuel Pellegrini har insisterat på att han inte kommer att värva några spelare i detta transferfönster, trots en ödesdiger diagnos på Kevin De Bruyne som blir borta 10 veckor, alltså ungefär 15 matcher.

Manuel Pellegrini står fast vid att Manchester City inte kommer värva någon i januarifönstrets sista dagar enligt The Guardian, trots en skada på stjärnskottet Kevin De Bruyne. De Bruyne, som är Manchester Citys rekordvärvning på 54 miljoner euro, råkade ut för ett knä och ankel problem i onsdagens Capital One Cup semifinal i det andra mötet mot Everton. Belgaren är en stor förlust då hans reducering i 3-1 vinsten var hans tolfte mål för säsongen och han har även gjort tolv assists. Trots De Bruynes långvariga frånvaro, vilket kommer inkludera nästa månads Capital One Cup final mot Liverpool, så är Pellegrini noga med att säga att han inte kommer att ta in en spelare innan fönstret stänger på måndag för att täcka upp.

– Nej, det är inte våra intentioner att ta in någon. Truppen gör bra ifrån sig än så länge. Ett par gånger den här säsongen kunde vi inte spela med David Silva och Sergio Agüero, nu kommer vi att spela utan Kevin. Jag litar på mitt lag och jag hoppas vi kommer fortsätta att vara ett konkurrenskraftigt lag, säger Pellegrini.

– Vi visste efter matchen att det var en allvarlig skada, inte för att vara borta hela säsongen, för det var inte ett främre korsbandsligament. Vi hoppas att Kevin kan återvända snart, men den första diagnosen är att han kommer vara borta mellan 8-10 veckor. Självklart är Kevin en mycket viktig spelare för klubben och nu kan han inte spela hela säsongen. Vi måste fortsätta med hela laget om vi vill vara ett konkurrenskraftigt lag. Vi har en viktig spelare mindre, men det betyder bara mer ansvar för resten av laget, avslutar Pellegrini.

För lördagens tur till Aston Villa i FA cupens fjärde omgång står Pellegrini utan Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Aleksandar Kolarov och Wifried Bony.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply