Leicester vill förlänga med Claudio Ranieri

Premier League-mästarna erbjuder Claudio Ranieri nytt kontrakt

Claudio Ranieri har gjort stor succé som tränare i Leicester City. Nu vill klubben belöna italienaren med en kontraktsförlängning för att behålla honom på King Power Stadium. 

Claudio Ranieri har stått för ett riktigt fotbollsmirakel när han mot alla odds lett sitt lag, Leicester City, till en Premier League-titel. Tränaren anslöt sig till klubben i juli 2015 och lyckades vinna ligan redan under sin första säsong. Då skrev han på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2018, men Leicester är nu högst angelägna av att behålla honom längre än så.

Tidigare har 64-åringen uttryckt sin önskan om att en dag ta över Italien på landslagsnivå, vilket skulle kunna bli aktuellt med tanke på att Antonio Conte lämnar italienska landslaget efter EM för att ta över Chelsea.

Kommer att diskutera med klubben

Men Leicesters vice ordförande, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, förklarar att man inte har några som helst planer på att släppa iväg succétränaren ännu. Istället kommer man att sitta ner och diskutera en eventuell kontraktsförlängning efter säsongen.

– I slutet av säsongen kommer vi att tala om att förlänga Ranieris kontrakt med honom. Vi kommer att sitta ner tillsammans och när vi talar om något, så är det på lång sikt, inte bara till september. Jag gillar när människor är glada över att arbeta för mig och tycker om att jobba i en sådan grupp, säger han till The Guardian.

Riskerar att tappa stjärnorna

Det faktum att man försöker förlänga med Ranieri kommer som goda nyheter för Leicesters supportrar men man fruktar ändå att tappa flera av sina stjärnor, som varit med och lett klubben till ligatiteln. I höst kommer man dessutom spela i Champions League och har därför inte råd att bli av med dessa tongivande spelare. Framförallt handlar det om Riyad Mahrez och N’Golo Kanté som jagas av Arsenal, de båda två uppges ha utköpsklausuler inskrivna i deras kontrakt som Gunners kan aktivera.

– Vi kommer att försöka göra allt vi kan för att säkerställa samma trupp och lägga till ytterligare några spelare av högsta kvalité, säger Srivaddhanaprabha.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply