Mats Hummels uttalande om flytten till Bayern München

bet365

Hummels om flytten till Bayern: ”Svåraste beslutet i mitt liv”

Under tisdagen stod det klart att Mats Hummels lämnar Borussia Dortmund för Bayern München efter säsongen. Här är mittbackens första uttalanden efter att affären blivit känd.

Det har varit på tapeten länge men först igår bekräftades det att Mats Hummels är klar för Bayern München. Mittbacken lämnar Borussia Dortmund efter åtta år i klubben där han bland annat vunnit två Bundesliga-titlar och spelat en final i Champions League. Dessutom är han numera lagkapten vilket gjorde flytten extra känslig för Dortmunds supportrar. 27-åringen skrev på ett femårskontrakt med ligamästarna och registreras som Bayern-spelare 1:a juli, övergångssumman ska ha landat på motsvarande 325 miljoner kronor.

Vill prova någonting nytt

I ett pressmeddelande på Facebook förklarar sig den tyske landslagsmannen på följande sätt:

”Som ni säkert kan föreställa er har de senaste veckorna varit väldigt påfrestande för mig eftersom jag var tvungen att fatta det svåraste beslutet i mitt liv. Till slut valde jag att ta mig an en ny utmaning, dessutom i min hemstad, med min familj och många vänner som bor där. Jag inser att det är svårt för vissa att förstå mitt beslut, men efter åtta och ett halvt riktiga fina år i Dortmund var det dags för mig att pröva något nytt igen.”

Om mindre än två veckor ställs Borussia Dortmund mot Bayern München i DFB-Pokal-finalen på Olympiastadion, det blir Hummels sista match i den svartgula tröjan.

”Naturligtvis har jag sett många meddelanden, kommentarer och inlägg där folk hoppats övertala mig att stanna i Dortmund, för att inte tala om den stora responsen i hemmamatchen mot Wolfsburg. Jag har blivit rörd av all respons från alla håll. Jag talar om Dortmund-fansen från första dagen och uppskattar det väldigt mycket. Nu ska jag ge allt i slutspurten för att få till ett värdigt avslut. Tack!”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply