bet365

”Guardiola kommer inte gå till en klubb som Manchester City”

bet365

Manchester City siktar in sig på Pep Guardiola

De regerande Premier League-mästarna Manchester City har floppat under årets säsong och Manuel Pellegrini har hängt löst under en längre tid. City vet vem man vill ha som huvudtränare till nästa säsong – Pep Guardiola.

Pep Guardiola kom till Bayern München 2013 och har imponerat under sin tid i klubben. Man vann Bundesliga i överlägsen stil förra året och ser ut att återigen ta hem ligan med god marginal. Nyligen avancerade Guardiolas gäng till semifinal i Champions League efter att ha vänt ett underläge ifrån den första matchen mot Porto.

Nu vill den engelska storklubben Manchester City locka spanjoren till de brittiska öarna. Citys verkställande direktör Ferran Soriano och sportchefen Txiki Begiristain har tidigare jobbat med Guardiola i Barcelona och nu har man satt upp den 44-årige managern högst upp på sin önskelista.

”Jag oroar mig inte över ryktena”

Karl-Heinz Rummenigge, sportchef i Bayern München, tar det hela med ro.
– Jag oroar mig inte över ryktena, det är bara ett bevis på hans kvalité. Jag kan inte föreställa mig att Guardiola lämnar för en klubb som Manchester City. Jag är säker på att han kommer att vara manager för Bayern till åtminstone 30 juni 2016, säger Rummenigge till Manchester Evening News.

Om Guardiola skulle lämna nästa sommar så kan det mycket väl bli så att City väljer att behålla Manuel Pellegrini ännu en säsong eller så tar man in en tränare på ett korttidskontrakt tills ”Pep” är tillgänglig.

”Vårt mål är att förlänga med Guardiola”

Enligt den tyska tidningen Bild vill Bayern förlänga med sin stjärnmanager. Ledningen sägs vara belåtna med hur säsongen fortlöpt och anser att Guardiola är rätt man att leda laget även efter 2016.
– Vi är väldigt stolta att denna mannen är våran huvudtränare. Han är den bästa och mest eftertraktade tränaren i världen och har uppfyllt alla våra förväntningar.

– Vi har en plan. Vi vill avsluta säsongen 2014/2015 och sedan kommer vi diskutera en förlängning under andra halvan av det här året.

– Vårt mål är att förlänga hans kontrakt. Jag tror att chanserna är goda att Guardiola fortfarande är vår tränare efter 2016.

Tidigare har Rafael Benitéz ryktats vara påväg till den ljusblåa klubben från Manchester och det har även talats om Klopp, som lämnar Dortmund till sommaren. Patrick Vieira har även han kopplats ihop med klubben, mycket tack vare hans starka stöd från spelartruppen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365