Casillas: ”Jag stannar även om jag är nummer två”

Iker Casillas säger att han stannar i Real Madrid kontraktstiden ut

Det har surrats mycket den senaste tiden om Real Madrid ska ersätta deras stjärnmålvakt Iker Casillas eller inte. Närmast att ersätta spanjoren ska vara hans landsman i Manchester United, David De Gea. Nu säger dock Casillas att vad som än händer så kommer han stanna kvar i klubben. 

Iker Casillas har talat ut om sitt vara eller icke vara i Real Madrid efter den senaste tidens rykten att den spanska storklubben ska vilja ersätta sin målvakt med Manchester Uniteds spanjor David De Gea. Casillas säger nu i en intervju med spanska tabloiden AS  att oavsett vad som händer så kommer han att stanna i Real Madrid tills hans kontrakt löper ut, det vill säga om två år.

– Jag önskar och längtar efter att få vinna flera titlar, jag önskar också att få fullfölja mitt kontrakt med klubben, ett kontrakt som jag skrivit på och som jag kommer fullfölja till slutet, säger Casillas till AS.

– Men jag måste förtjäna och jobba hårt för det. Jag kommer kämpa för positionen. Nu när jag blivit äldre har jag en annan syn på det. Om jag inte är förstemålvakt kommer jag hjälpa de yngre killarna. Varför skulle jag inte vara kvar i Real Madrid bara för att jag inte är förstemålvakt?

33-åringen var petad stora delar av förra säsongen till förmån för Diego Lopez, men vann tillbaka sin startplats till denna säsongen, trots att klubben värvade in Costa Ricas Keylor Navas förra sommaren,  efter hans fins VM-slutspel i Brasilien. Casillas insatser under säsongen har dock kritiserats både av spansk media och av lagets egna supportrar. 

Den spanske målvakten har en imponerande meritlista med bland annat fem ligasegrar och tre Champions League-pokaler, där förra säsongens finalvinst mot rivalen Atlético Madrid var den senaste, på sitt CV.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply