Efter positivt kokaintest – Livermore stängs inte av

Engelska fotbollsförbundet har bekräftat att man inte kommer att stänga av Jake Livermore, trots att han testades positivt för narkotikaklassade drogen kokain.

Jake Livermore testades positivt för kokain i våras, mer specifikt i april, efter att hans Hull hade spelat en match mot Crystal Palace. Sedan dess har en utredning på gått och flera prövningar i domstolen.

Ingen avstängning

Nu meddelar engelska fotbollsförbundet FA att man inte kommer att stänga av Livermore. Egentligen kan man som idrottare få upp till två års avstängning vid sådana här förseelser, men i just Livermores fall har man valt att inte ge någon avstängning alls.

— På grund av de specifika och unika faktorer och omständigheter som finns i detta fall kommer han (Livermore) inte att bli avstängd.

Denna anledning ska vara att Livermore tog dessa droger i anslutning till att hans nyfödda barn gick bort. Man ska alltså ha sett detta som en engångsföreteelse, och att brukandet av drogerna ansågs vara av godtagbara skäl.

Ilskna röster från motståndsrörelser

World Anti-Doping Agency och UK Anti-Doping är två motsåndsrörelser som kämpar för att få bort droger och andra liknande substanser från idrottens värld, och de är mycket upprörda över att Livermores avstängning uteblev, enligt The Mirror.

Enligt tabloiden kommer dessa motståndsrörelser att utmana FA:s dom och ta upp frågan i rättsystemet. Man anser att alla som brukar dessa typer av droger borde få en två års lång avstängning, och att Livermore inte borde vara ett undantag, trots hans sorg över sitt barns bortgång.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply