Före detta City-spelare tveksam till De Bruyne-succé

Owen Hargreaves fruktar att De Bruyne kommer att spelas på fel position i Manchester City

En av de absolut längsta följetongerna under sommarens transfercirkus avslutades i augusti med att belgaren Kevin De Bruyne anslöt till Manchester City. Prislappen hamnade på runt 700 miljoner kronor, och förväntningarna på 24-åringen är skyhöga. Nu kommenterar den före detta City-spelaren Owen Hargreaves övergången och konstaterar att en succé i klubben inte är självklar.

Kevin De Bruyne värvades till Chelsea 2012. De Bruyne lånades dock ut direkt och efter två låneperioder i belgiska Genk och tyska Werder Bremen, spelade De Bruyne bara en säsong i Chelsea innan han i januari 2014 köptes av Wolfsburg. I Wolfsburg blev det sedan dundersuccé för belgaren och den gångna säsongen blev det totalt 28 assist och 16 mål i alla tävlingar.

Succén var stor och intresset för Kevin De Bruyne växte för storklubbar runt om i Europa. Redan i början av sommaren sågs Manchester City som en av huvudkandidaterna till att värva spelaren, och när transferfönstret summerades i början av september så kunde vi konstatera att en av sommarens längsta följetonger var på plats i Manchester och hade skrivit på för Manchester City.

24-årige De Bruyne kostade City runt 700 miljoner kronor, vilket är en av de absolut dyraste övergångarna i Premier Leagues historia. Den offensive mittfältaren klassas som en världsspelare, men det är dock inte alla som tror att han kommer att lyckas. Den före detta City-spelaren Owen Hargreaves fruktar nämligen att spelarens nya klubb kommer att placera honom på fel position och riskerar på så sätt att inte få ut maximalt av honom.

”Det kommer inte att byggas runt honom i City”

Den numera 34-årige Owen Hargreaves hade en fin spelarkarriär med bra insatser i storklubbar som Bayern München och Manchester United och i det engelska landslaget där han spelade 42 landskamper. 2011 gjorde han den förbjudna övergången då han lämnade United för Manchester City, där han ett år senare även avslutade sin karriär, då som 31-åring. För Daily Mail berättar han nu om sina tankar kring Citys köp av De Bruyne.

-Kevin är bevisat bra när han spelar på sin position. I Belgien var han fantastisk, han gick till Chelsea och det fungerade inte, men han spelades på kanten. Han gick på lån till Bremen, fantastisk. Sedan gick han till Wolfsburg, fantastisk. Han har bevisat att om man spelar honom på rätt position så gör han ett bra jobb för dig, säger Hargreaves till Daily Mail och fortsätter.

-I Chelsea gjorde han inte vad han brukar göra, han spelade på kanten, och han kommer förmodligen att spela på kanten för City nu. Det kommer inte att byggas runt honom i City. Det är byggt runt Yaya Touré, David Silva och Sergio Agüero. Det ska bli intressant att se hur han passar in.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply