Wesley Sneijder: ”Chelsea begår ett misstag om de sparkar Mourinho”

Wesley Sneijder försvarar Jose Mourinho

Kritiken mot Chelseas portugisiske tränare Jose Mourinho har eskalerat under senare tid, och nu försvaras han av Galatasarays mittfältare Wesley Sneijder, som han tidigare tränat i Inter.

Mycket tyder på att Jose Mourinho kommer att få sparken om Chelsea inte vinner veckans matcher mot Dynamo Kiev och Stoke City. Flera tidningen har gått ut med uppgifter om att spelarna, framför allt Cesc Fabregas och Eden Hazard ska ha en väldigt dålig relation med lagets tränare och en okänd spelare i A-truppen ska även ha sagt att de hellre förlorar än vinner så länge Mourinho är tränare i klubben.

Engelsk, fransk och spansk media har under den senaste veckan rapporterat att Jose Mourinho ska vara på väg till Paris Saint-Germain samtidigt som Real Madrid sägs vilja ha tillbaka sin gamle tränare. Journalister från de olika länderna säger att Mourinho har sagt till sin representant, superagenten Jorge Mendes att han vill lämna Stamford Bridge och att PSG är det laget som han prioriterar.

Mourinho försvaras av Wesley Sneijder

Efter tisdagens Champions League-match mellan Benfica och Galatasaray fick Wesley Sneijder frågan om sin före detta tränares situation i Premier League och den före detta Inter-spelaren backade upp Mourinho.

– Alla försöker att attackera honom, han förtjänar respekt för det han har uppnått i världsfotbollen. Att ge honom sparken skulle vara fel då de inte kommer att hitta en bättre tränare. Jag säger inte det bara för det är Mourinho, utan för att det är verkligheten. Jag tror inte att de kommer riva hans kontrakt, sånna här saker gör en bara starkare, säger holländaren efter att ha förlorat med 2-1 mot Benfica i Lissabon.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply