Uppgifter: Laurent Blanc till att ersätta Louis van Gaal?

Uppgifter: Laurent Blanc till att ersätta Louis van Gaal?

PSG tränaren en möjlig kandidat

Paris Saint-Germains tränare Laurent Blanc är ett alternativ till att ta över Manchester United, i sällskap med Jose Mourinho och Ryan Giggs, om nuvarande tränaren Louis van Gaal får gå till sommaren.

Det är fortfarande en stor fråga huruvida hierarkin på Old Trafford kommer att ersätta Louis van Gaal som Manchester United tränare eller inte, då han hittills har fått allt stöd han har behövt. Men skulle det bli så att en förändring görs till sommaren är Paris Saint-Germains tränare Laurent Blanc ett hett alternativ till att ta över tränarrollen, enligt Daily Star. Sedan tidigare spekuleras det även flitigt om att Jose Mourinho eller Ryan Giggs skulle komma att ta över.

Blanc är en före detta United försvarare som alltid har varit högt uppskattad av före detta United tränaren Sir Alex Ferguson, som numera är Old Trafford direktör. Den franske försvararen är känd som ”Le President” på grund av hans ledarskapskvalitéer. Det skulle kunna komma att bli svårt att få Blanc att lämna Paris, som han just har lett till Champions League vinst i sextondelsfinalerna mot Chelsea. Men United har en speciell dragningskraft. Samt att Red Devils har även blivit ihopkopplade med Blancs karismatiske svenske anfallare Zlatan Ibrahimovic, som är utan kontrakt i slutet av säsongen.

”Jag är fortfarande i tre tävlingar”

Van Gaal å andra sidan har avslöjat att han kommer att bedöma sin egen situation i slutet av säsongen. Redo inför morgondagens FA cupmatch mot West Ham uttalar han sig.

– Jag utvärderar alltid mig själv så det är inget problem. Min egen tro är inte otroligt positiv, eftersom media har sparkat mig i tre månader. Men jag är fortfarande i tre tävlingar och många kollegor kan inte säga det, säger van Gaal.

– Kan FA cupen rädda min säsong? Europa League kan också rädda min säsong och en position i topp fyra i tabellen kan också rädda min säsong. Det är fortfarande möjligt. Det är väldigt svårt – jag vet detta. Men det är fortfarande möjligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply