Koeman: ”Kommer inte bli lätt att behålla dem”

bet365

Southampton-bossen Ronald Koeman medger för den brittiska tidningen The Daily Echo att han är rädd för en spelarflykt liknande den klubben utsattes för under förra sommaren. 

Förra sommaren tappade Southampton flera tunga namn och många trodde att laget skulle få det tufft i årets Premier League. Men klubben har överraskat tvivlarna och stått för en riktigt fin säsong. Nu går tränare Ronald Koeman ut och säger att han är rädd att det kan bli ett liknande scenario under sommarens transferfönster som under förra sommarens.

Spelarna det har ryktats mest om är den engelske landslagsförsvararen Nathaniel Clyne, som bara har ett år kvar på sitt kontrakt och som dragit åt sig intresse från både Chelsea och Manchester United. Morgan Schneiderlin, som redan förra sommaren var nära en flytt från klubben men som till slut efter vissa tvister stannade kvar i den syd-engelska klubben. Schneiderlin ska enligt rapporter finnas på både Chelsea och Arsenals önskelistor. Dessutom tror Koeman att det blir svårt att behålla Atletico Madrid-lånet Toby Alderweireld, som stått för en mycket fin säsong och dragit till sig intresse från bland andra Manchester City. Diego Simeone, tränare i Atletico Madrid har även sagt att han räknar med belgaren under nästa säsong.

Tränare Koeman är dock fortfarande hoppfull och i en intervju med tidningen The Daily Echo säger han så här.

– Just för stunden finns det inga seriösa bud på någon av spelarna i truppen, och vi ska göra allt för att behålla dem.

I en annan intervju med BBC Radio Solent fortsätter han med att säga att det inte kommer att bli lätt när det ryktas så som det gör, och att han vet om intressena för spelarna han befogar över.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply