John Terry går mot drömlön i Kina

bet365

Chelsea-legendaren kan tjäna multum i Kina

Härom dagen bekräftade John Terry att han inte kommer spela i Chelsea efter denna säsongen och att han vill flytta utomlands. En flytt till Kina ligger nära till hand och där kan han komma att tjäna 230 miljoner kronor för en säsong.

Det var under Deadline Day som John Terry och Chelsea överraskade alla, men inte på sättet fansen ville. Istället för en värvning gick Chelsea ut med att Terry kommer lämna klubben efter pågående säsong. Anledningen var att parterna inte kom överens om en förlängning, både gällande lön och truppstatus.

Terry har spelat i Chelsea hela sitt liv och är en av klubbens absolut största spelare genom tiderna. Därför kom det som en chock för många att han inte kunde komma överens med Chelsea om en förlängning. Istället ser Terry ut att prova på spel utomlands för första gången i sin karriär och om han flyttar till Kina kan han tjäna upp emot 230 miljoner kronor per säsong.

Enorma ekonomiska muskler

Enligt engelska uppgifter har Terry fått förfrågningar från både MLS och Kina. Det som talar för en flytt till Kina är ligans enorma ekonomiska kraft och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I vinter köpte man bland annat både Ramires och Gervinho för dyra pengar.

Om Terry skulle välja spel i Kina kommer han tjäna upp emot 230 miljoner kronor för en säsong. Det innebär att han kommer tjäna mer än dubbelt så mycket som både Ramires och Gervinho tjänar i sina nya klubbar.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply