Officiellt: Gervinho flyttar till Kina

Romas Gervinho har skrivit på för Jiangsu Suning

Den kinesiska ligan är på klar uppgång och de senaste åren har man värvat flera tunga namn för att marknadsföra ligan. Nu har man fått ett rejält stornamn till ligan då Romas yttermittfältare Gervinho har skrivt på för Jiangsu Suning.

Det har blivit en populär flytt för svenskar att flytta till Kina. Allsvenska spelare väljer ofta pengarna i Kina istället för andra europeiska klubbar som kan vara en språngbräda ut till de stora ligorna. Pengarna i Kina är dock så pass bra att det kan vara svårt att tacka nej när kontraktsförslaget ligger på bordet.

Den kinesiska ligan har extremt bra ekonomiska resurser och klubbarna kan betala ut löner som konkurrerar med Premier League, La Liga och andra storligor. Man har dock haft svårt att locka spelare som fortfarande är på toppen av sin karriär till sin hårdsatsande liga. Den barriären bryts nu då Romas giftige ivorian Gervinho har skrivit på för Jiangsu Suning.

Kostar närmre 150 miljoner

Den kinesiska klubben bekräftar på sin officiella hemsida att Gervinho har skrivit på för klubben. Övergångssumman hamnar på närmre 150 miljoner kronor för mannen som trots allt gjort sju mål i Serie A för Roma denna säsongen.

Tidigare har Galatasaray varit ute efter Gervinho som också medgett hur tiden i Arsenal nästan förstörde honom.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply